torsdag 22 april 2010

Snart en ny sommar i Norge och många bollar i luften

Tjena!

Sex veckor kvar till sommaren, eller rättare sagt tills skolan slutar. I år åker jag tillbaka till Oslo för att jobba på samma psykehjem som förra året, jag trivdes gott och det ska bli kul att komma tillbaka! I år kommer jag även ha Lojs min respartner i staden, hon har nyss flyttat dit med sin pojkvän.

Jag arbetar hårt just nu på att komma iväg till Usa på bröllopssemester i sommar. Inte min egen då utan min gamla aupair kompis Andreas. Andrea ska nu bli äkta amerikan!!! Resan skulle börja med bröllopet i San francisco och sedan bära vidare till Las Vegas, Grand Canyon, Los Angeles, San Diego och sist men inte minst Santa Rosa i Mexico.

Som många av er vet så har Afrika alltid varit en dröm för mig, och att jag en dag ska jobba där har jag bestämt sedan jag var en liten flicka. Till hösten arbetar jag med att komma iväg för att göra min slutpraktik samt examensarbete någonstans i Afrika. Det har visat sig vara ett större projekt än vad jag från början trodde. Att finna en skola dit jag skulle kunna komma var lättare sagt än gjort. Efter dagar ute på nätet har jag insett att kontakter hade varit det bästa. Det är lätt att finna organisationer som skickar iväg folk men där ska du betala minst 20 000kr. Just nu känns det som om det inte går så bra, men jag vet att om man bara kämpar tillräckligt mycket så brukar allt ordna sig till sist, bara man har viljan och den har jag!

Tidigare i år kämpade jag också med ansökningar för ett internship på en skola till nästa vår, yepp ansökan sker ett år i förväg! Till jul ska jag ta min lärarexamen och det vore perfekt att åka iväg i vår och få lite erfarenhet innan jag söker ett mer fast jobb till höstterminens början. För en vecka sedan fick jag beskedet och jag är Antagen!!! Vart jag hamnar är ännu oklart, min första prioritet är Island och jag hoppas hoppas hoppas. Förstå att spendera en hel skoltermin och jobba där, då ska det ridas islandshästar och vandras i ett otroligt landskap!!

En dröm för mig är ju också att bli resereporter, jag skulle älska att tipsa folk om resor, ja mer än vad jag gör idag jag menar för allmänheten. Det här kanske är en start för mig: www.solresor.se/en/kampanjer/bli-resereporter/resereporter/?intcid=12

Vi hörs i Oslo där planerna är att ta med camping grejerna och dra iväg på campingturer under lediga dagar.

Xoxo!

1 kommentar:

Nallebr.. sa...

hoppas du får en plats på island!