söndag 7 november 2010

Halluu,

Seg, nja.. Men nu efter förfrågningar så kommer äntligen ett inlägg om Vic's och min roadtrip. Så först och främst vem är Victor för er som inte minns så är han man gamla reseledarkollega från back in the days 2004 österrike. Victor och jag blev väldigt goda vänner och vi har sedan försökt att ses i allafall 1-2 ggr om året och det nästan alltid på olika platser, och i år blev det en roadtrip i Norge!

Victor har sommarjobbat uppe i Ålesund som tillhör området Romsdal och ligger ovanför Västlandet. Vic jobbade sin sista dag när jag tog flyget upp till Ålesund. Vi spenderade sedan fredagen med att se oss omkring i Ålesung, en ganska så liten stad men en söt sådan. Ålesund är känt för dess arkitektur och jag måste säga att husen i yn var fina. Den här natten sov vi hemma i Victors lägenhet, en lägehet i ett grymt fint hus med DEN terassen och DEN utsikten.

Lördag förmiddag runt 11 tiden har vi packat bilden coh börjar vår roadtrip utan större planer mer än att vi måste komma till Oslo någon ggn under måndagskvällen eftersom jag ska upp och jobba på tisdagen..

Vi kör igenom många olika landskap och allt är slående vackert! Vi stoppar för fika och en liten rundvandring i Geiranger och drar sedan vidare uppför till Dalsnibba där vi får betala 80kr i bompeng för att få ta oss upp på denna lilla grusväg till toppen. Och Dalsnibba WOW, rekommenderas varmt helt sjukt vacker utsikt!!!!!!!

Vi körde sedan vidare genom fjäll och dalar.. allt sååå fucking vackert!! Två ggr frå vi ta färga för att ta oss över fjordar; mellan Linge och Eidsalen coh mellan Havranger och Lärdal. När vi kom på den sista färjan hade vi redan letat efter en campingplats en bra stund, klockan började bli sent men antingen satt det skyltar "förbjudet att campa" eller så var det för nära bebyggelse... När vi kommit av ännu en bilfärga kör vi ut på en liten väg och försöker finna en camping plats längs fjorden men det finns ingen plats tillräckligt stor för att slå upp ett tält. Längst in på vägen som är en återvändningsgränd finner vi en liten liten camping. Frågan hur någon någonsin finner denna camping ställde vi oss, och fick sedan veta att de som campar där är folk som har campat där de senaste 20åren. Tre tält stod uppslagna och vi fick slå upp vårt till en billig penning på 90kr, vi prutade 10kr då de tog bara cash och 90kr var allt vi kunde skrapa iohp iform av mynt ;) Victor kallade den här campingen för världens ände och lite rätt hade han nog i det.. Efter en god natts sömn, ja för mig iafal, Victor klagade över att han frös så. Att jag älskar att campa är det ju inget snack om och jag trodde helt ärligt att Victor faktiskt var en av få om inte den enda av mina vänner som skulle kunna uppskatta det lika mycket som jag. Men Victor uttrycker det som att "Lotta tycker tälta är Guld, och jag tycker det är Silver".

Det blev ett morgondopp i Sognefjorden, som vi förövrigt hade utsikt över från vårt tält. Och hur kallt var det? Nja förjäkligt kallt!!!!!!

Vi far sedan vidare upp på den gamla vägen som går över fjällen, Aurlandsveien. Den här sträckan var mer än gudomligt vacker, stående var "WoooowWWW! Många WOw och öppna munnar för över hur vackert landskapet var. Ja varje ggn vi rundade en sväng hände samma sak och vi rabblade alla ord som representerar "vackert" och det på alla språk vi kan. Till sist gav vi alltid upp och sa "... nej det finns inga ord".

Vi kom sedan fram till Aurlandsfjorden, det här med en utsikt som är helt otroligt vackert, Victor tyckte att aurlandfjorden var det vackraste på hela vår tripp och säger att Geiranger som är så otroligt känt för sin vackerhet kan slänga sig i väggen ;) Själv har jag varit i Aurland förut och spenderade då ett par dagar där, och även då jag minns det som väldigt vackert så slår det en ändå hårt över hur enormt vackert det faktiskt är.
Från Aurland körde vi sedan till Flåm och upp i Flåmsdalen. Förra året åkte jag Flåmsbanan här som är kårad av något känt till en av världens 10 vackraste tågresor. På kartan fann vi ut att det gick en liten liten väg upp längs med tågbanan och vi gav oss på ett försök. Om detta kan kallas väg, ja en skogsväg kanske.. När jag åkte tågbanan förra året spöregnade det men jag mindes ändå hur sjukt vackert det var trotts det fula vädret. Så att nu få se Flåmsdalen i solsken, ja det var guld värt!!! Vi körde vägen den lilla vägen så långt upp i dalen som man bara kunde komma, och ja det tog oss ett par timmar även om sträckan i sig inte var så långt.


....... okay orkar inte skriva mer, to be continuied!

1 kommentar:

Nallebr.. sa...

härligt med lite uppdatering:) kram
kram