fredag 24 april 2009

Vår i Oslo

Våren har kommit till Oslo, jag har säkert sagt det tidigare men det är som hela staden vaknar till liv när solen kommer ut. Den har veckan blandat med mycket jobb så har det blivit många promenader och sol på Akerbrygga. Akerbrygga ligger vid havet och är snobbstället för dom rika, eller nästan iafal, det är där du finner Oslos dyraste öl m.m. Men det är mysigt att sitta där och titta på havet och segelbåtarna medans man solar ansiktet lite en solig dag.

Jag var med Ragnhild och hennes två kompisar på teater en dag tidigare i veckan. Det vart ett stort skämt för mig då jag inte fattade ett skit. Teatern tyckte jag var urdålig, men de andra gillade den visst så kanske de bara handlade om att jag inte förstod språket som var gammeldags norska.. Men att betala 130kr för en teater som jag absolut inte hade råd till och sen tycka att den var superdålig, ja då fick jag ångest. Åå vad jag längtar till lön! Men jag kännde att jag var tvungen att bara göra något när jag inte unnat mig själv ett endaste sen jag kom, utan fått njuta av "gratis är gott" istället. Men man får väl lov att ta det, att leva i det fattiga där allt måste vara gratis nu när man precis har fått varit ute och backpackat i flera underbara månader!

Om lite mer än en och en halv vecka så åker jag till Linköping över ett par dagar onsdag-söndag. Skall skriva två tentor som båda kommer gå åt helvete! De orkar jag inte ens få ångest över, även om jag har ångest varje dag för att jag inte kan mer än att bara stirra på mina böcker.. Jag kommer nog inte kunna plugga på dom där tentorna förens till hösten då jag börjat plugga på heltid igen, jag måste liksom sitta vid mitt egna skrivbord och göra mina ritualer för hur man pluggar.. ja de är knäppt men sådan är jag. Först skall de städas och först skall de göras de ena och de andra innan jag finally kan sätta mig ner å få in något i huvudet från böckerna. Men jag ser fram emot en trevlig helg då jag ska få träffa en bunt vänner jag inte sett på ett år!! Och sen ska jag ta med min resväska och shoppa svensk mat som är fan så mkt billigare än norsk mat som totalt runerar en. Bara 1liter filmjölk kostar 15norska kronor dvs nästan 20svenska! Och sen skulle jag så gärna bara vilja gå till en butik och köpa en påse lösviktsgodis, här kostar lösviktsgodis 15-16kr på vissa affärer kanske så billigt som 10,50nkr, sådär en 13-20svenska kr hg, insane.

Å nu spärrar Linda upp ögonen! I förrgår gick jag på en date.. men en äkta norrman! Nog om det, jag tror nog inte det blir någon mera date, men en trevlig och söt kille på långa 196cm!

Sleep tight!

Inga kommentarer: