tisdag 30 juni 2009

Sommar å soliga dagar!

Heejsan!

Ett bra tag sedan jag skrev nu, jag vet inte riktigt vad jag tycker om det här med att ha en blogg, men jag fortsätter väl så får vi se vart de slutar.. Någonting måste ju iafal ta över resedagboken för den sidan hade jag massa problem med på sista resan.

Sedan jag skrev sist så har sommaren kommit och så här mkt sommar har jag inte upplevt i skandinavien på säkert 5-6år om inte mer. Det är helt otroligt hur varmt och fint det är, egentligen lite för varmt för min smak... det får man ju inte säga men de är ju sant. Fritiden går åt till att bada, grilla, besöka olika öar och ligga i parker å slappa (och det helst i skuggan).

Jag avskyr fortfarande att gå upp om morgonarna. Jag som egentligen tycker om att komma upp i god tid men tror fortfarande att jag inte helt ställt om mig efter Australien, ja bara sådär fyra månader senare.. ;) Så nu är jag väldigt glad när jag är ledig imorgon och jobbar sedan två kvällar dvs SOvmorgon!!

I helgen var jag till Eidsvoll och besökte Ragnhilds familjehem, mysigt hem långt ute på landet och uppe på ett berg med väldig fin utsikt, ca 45min norr om Oslo med tåg. Det var skönt att komma bort från stan och ut på landet en sväng. Jag gillar att bo i en större stad och ha allt nära till hands, men ibland blir jag bara galen på allt folk som trängs på gatorna!

Det går bra på jobbet och något som jag aldrig kunnat föreställa mig förra året så får jag nu komiskt nog mkt beröm över hur ducktig jag är på språket ;) Förra året förstod jag ju inte ett smack och ännu mindre pratade jag norska! Men nu tvingas jag till att prata norska varje dag på jobbet och numera förstår jag också allt, det förutom en dialekt som är helt omöjlig att hänga med i och den dialekten låter inte ens som norska och är väldigt grötig och ful.

Hade göj och njut av sommaren!!

Inga kommentarer: