tisdag 29 juni 2010

Göteborgs weekend

Tjaa!

Har haft en helg i Göteborg där jag har varit och hälsat på Aida. Det har varit en riktigt go slappar helg, där vi har ätit god mat, legat vid havet och gått på shopping. Bilden på den enormt goda tårtan har Aida bakat och som jag önskar mig i födelsedagspresent, mmmmmm så god den var!!

Nu är det två veckor kvar till semestern och jag räknar ner..! Jag har kommit underfund med att det var en dålig idé att börja jobba direkt efter skolan, de sista veckorna i skolan var det praktik och plugg 12h om dagen och sen börja jobba direkt, dålig idé saknar energi.

Jag börjar också känna mig lite uttråkad i Oslo vilket kanske också bidrar till bristen på energi. Det känns lite som "jag har varit här, jag har gjort det här", jag gör inget den är sommaren som utvecklar mig utan jag gör mer bara något som bara håller mig på benen, tjänar pengar. Jag trivs på jobbet och Oslo är en hyffsat bra stad, men det är tredje året jag är här och jag känner att det är dags att jag gör något nytt. Det här är så typiskt mig, så typiskt "beteende", jag blir så himla lätt uttråkad och rastlös, och det är väl både mitt problem och min styrka.

Nu är det dags att gå och köpa mat, laga mat och gå till jobbet...
Adios!







måndag 21 juni 2010

Picnic på Bygdöy












In the pictures: Louise, Martin och me Lotta

lördag 19 juni 2010

Kungligt Bröllop!

Idag har våran kronprinsessa Victoria gift sig oj oj oj så vacker hon är!!

Det har varit en heldag framför Tvsändningarna. Först hela dagen på jobbet har vi tillsammans med patienterna suttit bänkade och "kost oss" som man säger i Norge, där vi ätit en massa gott och firat! Många av patienterna glädje sig riktigt inför detta och jag lika så ;) Sån som jag är har jag också fällt massa tårar under dagen.. Efter jobbet drog jag direkt till Lois för att se själva vigseln där och skåla, sedan har vi följt bröllopet efter det. En dag som denna känner jag mig riktigt svensk ;)


Grattis till brudparet!

onsdag 16 juni 2010

Bakdags!

Bakar en kaka, tors kväll.


Snygga cyklister Lotta och Lois

måndag 14 juni 2010

Regn och rusk, men en bok?

Vilken cyklist alltså, jag bara cyklar och cyklar. Idag när jag kom hem från jobbet värkte mina ben, det var väl bara delvis från cyklandet och mestadels för ovanan att stå och gå hela dagarna på jobbet.

Vädret har varit kasst i Oslo de här dagarna, det bara regnar och regnar och kallt är det också! I morgon lovas det bättre och det blir väl timmarna jag är på jobbet gissar jag.. jobbar kväll.

Igår träffade jag Tine, det var åtta månader sedan men det känndes som igår, hon var sig lik! Vi hängde på café i regnet och senare mötte jag upp Lois och gick på den efterlängtade filmen "The Last Song", och så bra den var!! Lois och jag satt nog och grät i kapp tror jag, sorglig men lycklig film.

Även om vädret är så kasst tror jag ändå att det har blivit sommar nu för jag längtar till att läsa en bok. Att läsa böcker är något jag nästan endast brukar göra under sommaren eller på resor. Det är ju ändå bara för mysigt, men det är inte ofta som jag tar mig för det och under skolåret läser man så mycket annat att man inte blir så sugen.

Å vilket meningslöst inlägg!!! Det är nog sådanna här ni kommer att beskåda under sommaren... Det blir lite mera action till hösten om jag lyckas ta mig iväg till Afrika en sväng, ja dit ska jag bara! Kan föresten meddela att jag idag haft min första riktiga kontakt med skolan i Tyskland. Jag är hämskt tacksam att hon skrev till mig på engelska, ansökningspapprerna jag fick står skrivna på tyska och jag förstår ungefär sammanhanget av vad som står men inte mer än så.. Ja det där kommer bli mycket intressant, men det är verkligen min stora chans att lära mig tyska på riktigt. Fem år i skolan ska väl ändå vara till någon nytta. Bara se hur bra det gick med engelskan.

Kärlek!

söndag 13 juni 2010

Två snygga cyklister!

Tjena!

Har jobbat mina två första dagar. Tanterna och farbröderna har blivit äldre och lite dåligare, men det mesta är sig likt. Många jobbarkompisar är också kvar, men det är såklart en hel del nya också. Men det har gått fint och det känns som om jag inte direkt har varit borta.

Jag har cyklat till och från jobbet, det är ganska så långt och går mycket upp och nedför. Jag hoppas jag kommer orka fortsätta för det ger mig väldigt bra motion och jag kommer inte behöva oroa mig för att hinna träna i veckorna. Gratis träning och gratis skjuts till jobbet är vad det är.

Boendet är som sagt väldigt bra. Tjejen jag bor hos är väldigt gullig och känns som samma typ som mig. Lägenheten är en trea och jag har ett litet eget rum plats för en säng och en fotölj. Läget är helt okay men inte om man jämför med förra året. Jag har insett att läget på boendet jag hade förra året var helt otroligt bra, då bodde jag verkligen mitt i stan. Nu bor jag i ett område som heter Sagene och bor precis vid älven, högt upp bor jag också, så för att ta sig ner till havet eller stan är det bara att rulla, men desto tuffare att ta sig hem om man säger så... Grym utiskt har jag dock här, har utsikt över hela stan, mycket vackert! Bor dessutom på sjätte våningen.

Har haft ledigt den här helgen så från fredag eftermiddag till igår eftermiddag var jag hemma hos Lois. Hennes karl har varit borta på jobb så vi har haft en girls weekend. Både fredag och lördag har vi varit ute och cyklat runt hela Oslo tror jag, i alla fall halva. Två snyggingar i regnställ, och som Lois säger ser vi ut som två barn som kan sätta oss vart som helst och bli hur skitiga som helst utan att det gör något. Upp och ned har vi cyklat på våra mountain bikes i regnet. Lois bor bara några minuter bort på cykel, dit går det nedför och tar kanske 4-5min medan hemmåt tar det 7-8minuter. Igår cycklade vi och kollade när det var wakeboard tävling där de skulle kåra scandinaviens bästa. De gjorde tricks etc och det var himla underhållande att titta på.

Igår kväll och idag förmiddag har jag bara latat mig, det känndes verkligen väl behövt. De sista veckorna i skolan har varit tuffa med både praktik och skola. Jag ska strax laga lite mat och sen ska jag träffa Tine, för att senare möta upp Lois å gå på bio. Ska äntligen gå å se The Last Song som Isabelle skrev om på sin blogg för länge sen och jag blev sååå sugen.

Det här är ju en reseblogg och jag tycker väl inte riktigt att det här är en resa. Men förra året när jag drog till Oslo tvingade min syster mig att skriva blogg, jag var lite dålig på att skriva då men var glad i efterhand att hon tvingat mig. Det känndes ändå kul att ha kvar. Så i år fortsätter jag och skriver.

En annan sak jag kan berätta är att förra helgen (sista helgen i Lkpg) fick jag besök från en kompis från Australien. Christian, en killkompis från Adelaide. Förra sommaren hade vi ju Gavin på besök här i Oslo och nu kom Christian till Lkpg. På lördagen var vi ute på en heldagstur på Göta Kanal och paddlade kanot, jag hade tänkt mig att vi skulle paddla till Bergsslussar, vilket är ett mysigt ställe. Vi drog ut kl 12.20 och var inte hemma igen förren kl 23.00!!! Jag hade trott att vi skulle komma hem till fem sex något sådant där... Ja det vart verkligen en heldag och Jesus vad mina armar värkte efteråt! Christian tävlar ju i rodd, så för han var det inga problem. Det var en vacker dag med det mest perfekta vädret, riktig svensk sommar!
På söndagen drog vi ut på cycklar i ett eklandskap i utkanten av Lkpg, det är ett naturreservat som jag aldrig varit till tidigare. Det såg riktigt svenskt ut och vi promenerade ett par timmar i skogen och hade picnic på en äng. Det blev en "svensk" helg kan man säga.

Nu ska jag se om jag har någon bild att lägga in.. Säg Hej, skriv en kommentar det är alltid kul! Kryssa i "anonym" och skriv ditt namn i kommentaren i stället så brukar det funka bra.

Hade göj!!
Vi höres!

Ovan Lois på Akers Brygga, vi tar en fikapaus från allt cycklande.

Nedan Christian på Göta Kanal.

torsdag 10 juni 2010

Framme i Oslo.

Tja!

Kom till Oslo igår eftermiddag efter en halv dags tågresande/bussresande från Linköping. Det är ändå en speciell känsla man får varje gång man kommer in till Oslo, man åker längs med Oslo fjorden och man ser bergen med alla hus, det är fint.

Tankten slog mig när jag åkte in i Oslo hur allt gick så emot mig första två ggrna jag var här. Första ggn när jag bara åkte över dagen för att fixa skattekort och personnr vilket jag fått veta var nödvändigt för att söka jobba.. Men det gick ju intealls som jag hade tänkt och jag fick åka tillbaka utan att ha fått varken eller. Sen minns jag hur jag satt i ett slumområde och skulle äta mina pannkakor jag hade tagit med och en uteliggare kom och frågade om han fick smaka ;)
Sen andra ggn jag kom till Oslo och då för att jag skulle stanna och leta jobb. Det första som händer när jag klivit av bussen och ska gå upp för en trappa med min gigantiska backpack är att det blir övervikt och jag tippar frammåt, och det utan att hinna ta emot mig. Glasögonen gick åt helvete, läppen, pannan lika så och ett svart öga, men tänderna satt ändå kvar! Ja då trodde jag att jag skulle få vända redan på bussstationen.

Jag känner mig redan som hemma, har fått tag på ett bra boende och bor inneboende hos en 35årig tjej. Känndes grymt skönt att redan ha ett boende fixat, annars så brukar jag ju fixa det när jag väl är på plats. Skönt att slippa det projektet.

Igår kväll och idag förmiddag har jag gjort alla dom där måsten, varit till banken å fixat (hade glömt mitt internetlösenord, som om det var någon chock), sen fixat igång mitt telefonkort som inte heller ville funka.. shoppat mat osv.
Har fått låna en cyckel och snart ska jag bege mig mot jobbet, första jobbdagen ikväll. Är inte helt säker på hur lång tid det tar att cyckla härifrån så jag ska vara ute i god tid. Trött och sliten känner jag mig så det blir perfa att börja ett kvällspass med ett morgonpass direkt därpå.

Nu ska jag hopp på cyckeln.

HÖrES!